img
HAYVANAT BAHÇESİ

Deve Kuşu

Deve Kuşu

Deve kuşu Uçamayan en büyük kuş türüdür .Uzun bacaklara ve uzun bir boyuna sahiptir. Erkeklerde tüyler genelde siyah, kanatlar ve kuyruk beyaz olur .Dişiler ve genç erkekler gri – kahverengi ve beyazrenktedir. Güney Kenya, Doğu Tanzanya, Etiyopya ve Güney Somali'nin bazı bölümleri ile sınırlıdır Güney Kenya, Doğu Tanzanya, Etiyopya ve Güney Somali'nin bazı bölümlerinde yaşarlar. Kütleleri genelde 63 – 130 kg arasında değişir. Erkek devekuşları 1,8 – 2,8 metre uzunluğuna, dişiler ise 1,7 – 2 metre uzunluğuna ulaşabilir. Ömürleri yaklaşık 40 – 45 yıldır. Ot tohumları, yeşil ot türleri yanında ufak böcek gibi bir takım canlıları da yerler.

Diğer Hayvanlar